Hlavní obsah

Muž si vychutnal svého bývalého zaměstnavatele

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Osm veřejných hodin ve velšském městě Swansea stojí a ručičky neustále ukazují poledne. Důvod je prostý. Zastavil je hodinář David Mitchell, který se o ně staral a po 30 letech odešel z funkce. Jenže město za něj nenašlo náhradu, kterou dlouhá léta žádal, a tak se rozhodl tímto způsobem protestovat, uvedl server The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve Swansea platí vyhláška, podle níž má radnice zodpovědnost za spravování hodin na veřejných budovách, jako jsou kostely nebo soudy. Město proto potřebuje hodináře, který by se o ně staral.

Dvaasedmdesátiletý Mitchell zastával tuto práci od roku 1985. Když mu bylo 65 a měl odejít do důchodu, tak souhlasil s další pětiletkou, protože nikdo jeho práci nechtěl vzít. Poté si ze stejných důvodů odkroutil ještě další dva roky a měl zájem zůstat i letos, aby město mělo čas vše vyřešit.

„Nabídl jsem jim další rok, aby radnice mohla vyjednat s kostely granty na pořízení elektrických mechanismů, které by mohl obsluhovat i někdo jiný. Požádal jsem správce kostelů, aby mi řekli, zda je radnice informovala. Nikdo jim ale nic neřekl,“ vysvětlil Brit.

Mitchell ve funkci hodináře oficiálně skončil minulý týden a rozhodl se, že si svého bývalého zaměstnavatele za jeho nečinnost vychutná. Na osmi z celkového počtu 16 hodin, které město spravuje, nastavil poledne. Podle svého vyjádření tak musel učinit z bezpečnostních důvodů, aby nedošlo k poškození jejich mechanismu.

Radnice se teď snaží narychlo sehnat někoho, kdo se bude dočasně o hodiny starat. Do budoucna totiž chce mechanismy, které se musí ručně natahovat, nahradit automatickými systémy, aby snížila náklady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám