Hlavní obsah

Dítě přišlo na svět v neporušeném plodovém vaku

Novinky, vps

Se vzácným případem se setkali lékaři z jedné nemocnice v Los Angeles. Na svět tam přivedli císařským řezem dítě v neporušeném plodovém vaku. Narodilo se o tři měsíce dříve, než mělo, je ale zdravé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Miminko se narodilo v plodovém vakuVideo: Cedars-Sinai Medical Center , Reuters

 
Článek

K porodu došlo v nemocnici Cedars-Sinai již na začátku prosince, detaily o případu ale byly společně s fotografiemi zveřejněny až tento měsíc. Chlapec pojmenovaný Silas je totiž stále v nemocnici, čekalo se, jak se mu bude dařit.

„Je to sice klišé, ale byl to moment, při němž se nám zatajil dech. Opravdu nás to naplnilo úžasem,“ uvedl pro stanici CBS Los Angeles lékař William Binder, který stihl pořídit pár snímků na svůj mobilní telefon.

„Bylo to, jako kdyby se čas zpomalil, ale ve skutečnosti to zabralo tak deset sekund, na které jsme se zastavili, protože jsme zároveň chtěli dostat dítě ven z plodového vaku a pomoct mu k normálnímu dýchání,“ dodal lékař s tím, že dokud byl chlapeček ve vaku, tak dýchal přes placentu.

Matka dítěte Chelsea Phillipsová o ničem pochopitelně nevěděla až do okamžiku, kdy jí její matka ukázala snímky na svém telefonu.

„Vypadalo to jako průhledná fólie, dala se poznat jeho hlavička a vlasy. Byl v plodové pozici, šlo vidět jeho zkroucené ruce a nohy,“ řekla Phillipsová.

Chlapec, který se narodil ve 26. týdnu, by měl být z nemocnice propuštěn během pár týdnů, uvedl server CBS.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám