Hlavní obsah

Nikdo ze spolužáků nepřišel na chlapcovy narozeniny. Pak se začaly dít věci

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když nikdo ze spolužáků nepřišel minulý týden na šesté narozeniny Glenna Burattiho z Floridy, byl tento chlapec trpící autismem zdrcený. Jeho matka si proto veřejně postěžovala na Facebooku. Netrvalo to dlouho a jejímu synovi najednou začali osobně přát a dávat dárky lidé, kteří ho předtím ani neznali.

Své hudební přání poslala Glennovi k narozeninám i pětiletá Venus

 
Článek

Na pozvánku na narozeniny sice neodpověděl nikdo z rodičů 16 Glennových spolužáků, jeho matka Ashlee ale stále doufala, že se někdo z dětí objeví. To se však nestalo. Výraz na tváři jejího syna, když mu smutnou zprávu oznámila, ji  vyprovokoval k reakci – postěžovala si ve facebookové skupině sdružující asi 10 tisíc lidí z okresu Osceola, v němž se svým synem žije.

„Vím, že je možná směšné stěžovat si, ale drásá mi to srdce. Pozvali jsme celou třídu mého syna na jeho dnešní šesté narozeniny. Nikdo nepřišel,“ napsala Američanka.

Odezva lidí ji šokovala. Řada lidí se okamžitě ptala, kdy se může zastavit a popřát Glennovi k narozeninám a dát mu dárek. Během pár hodin se u ní doma objevilo 15 dětí a 25 dospělých, informoval list Osceola News-Gazette. Lidé přáli Glennovi i virtuálně, nahrávali pro něj i videa, jako třeba pětiletá Venus, která mu zazpívala a zahrála „Happy Birthday”.

Foto: Instagram

Místní hasiči Glennovi jako dárek předvedli jejich vůz

Jedna žena dala Glennovi nové kolo a místní šerif dokonce nechal nad jeho domem přeletět policejní helikoptéru. Policisté pak ještě mezi sebou vybrali peníze na dárky. Později se ještě zastavili hasiči, kteří nechali chlapce prozkoumat hasičské auto.

Několik dní po termínu oslavy Glennova matka uvedla, že se jí stále neozval nikdo z rodičů chlapcových spolužáků. Už jí na tom ale vůbec nezáleží.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám