Hlavní obsah

Muž ztratil na pobřeží prsten, po šesti letech o něj zakopl jeho kamarád

Hledat prsten na mořském dně připomíná hledání jehly v kupce sena. Jenže pobřežní záchranář Mark Thorne z anglického hrabství Dorset se nehodlal smířit se ztrátou snubního prstenu, a tak skutečně několik týdnů svůj platinový kroužek hledal. Marně. Prsten už nenašel. Po šesti letech, kdy na něj téměř zapomněl, o něj zakopl jeho kamarád.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Steve Woolford vyrazil na pláž po odlivu a procházel se po obnaženém mořském dně. Náhle spatřil kovový kroužek, a tak ho z písku vyprostil. Byl to platinový snubní prsten, který v roce 2009 ztratil při práci na záchranářském člunu Mark Thorne.

Mark přitom v roce 2009 bezprostředně po ztrátě šperku několik týdnů běhal po pláži s detektorem kovu a dokonce se za prstýnkem potápěl.

„Vzpomněl jsem si na to, že tam ztratil prsten, a napadlo mě, že se po něm při procházce podívám, za to člověk nikdy nic nedá. Pak jsem ho viděl v mokrém písku. Měl jsem z toho objevu snad větší radost než Mark,“ svěřil Woolford v rozhovoru pro deník The Daily Mail.

„Myslím, že Steveovi dlužím láhev whisky,“ svěřil se Mark Thorne, jenž snubní prsten navlékl na svůj prsteníček v roce 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám