Hlavní obsah

Chlapec se chtěl vyfotit na vrcholu hory, padal půl kilometru

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské štěstí měl 14letý chlapec, který si chtěl pořídit selfie na vrcholu rakouské hory Schareck a uklouzl přitom na zledovatělém okraji. Padal dolů po svahu a zastavil se asi po 500 metrech na římse. Jako zázrakem se mu nic vážného nestalo, měl jenom modřiny a utrpěl šok, informoval v úterý server MailOnline.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na horu Schareck

Článek

Chlapec z Velké Británie, jehož identita nebyla zveřejněna, byl v Rakousku na školním výletě. V poslední den se s pěti kamarády a instruktorem vydal na vrchol více než tři kilometry vysoké hory Schareck. Na vrcholu se chtěl vyfotit, ale uklouzl a padal dolů. Zastavil se až na římse o zhruba půl kilometru níže. Na jeho záchranu byla vyslána helikoptéra ze Salcburku.

„Našli jsme ho na římse, která zastavila jeho pád. Nebýt toho, dopadlo by to tragicky. Byl při vědomí. Nic si nezlomil, ale transportovali jsme ho do blízké nemocnice ve Schwarzachu,“ citoval server The Daily Mirror jednoho ze záchranářů.

„Zůstal v kontaktu se svahem, což mu zachránilo život. Je to pro něj zázrak,“ uvedl mluvčí horské záchranné služby.

Nehoda se stala v pátek, detaily však byly zveřejněny až v pondělí. Chlapec ještě zůstává v nemocnici na pozorování, během týdne by ho však lékaři měli propustit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám