Hlavní obsah

Bohatý indický pár odkázal veškerý majetek paviánovi

Lakhnaú

Movití indičtí manželé odkázali celý svůj majetek jedinému dědicovi, kterým se stal jejich milovaný domácí mazlíček - pavián Čunmun. Opičák podle nich přispěl k tomu, že se jim v životě dařilo a zaslouží si tak, aby měl jistotu, že o něj bude postaráno, v případě že by osiřel. Informuje o tom server BBC a agentura AFP.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Ilustrační foto

Článek

Bradžéš Srivastava a jeho manželka Šabista nemají děti, ale Čunmuna berou jako svého syna. Protože by právně přímé odkázání majetku nebylo samozřejmě možné, rozhodli se manželé založit nadaci, jejímž jediným úkolem bude starat se o zvíře.

"Lidé mohou říkat, že jsme se zbláznili, a dokonce si z nás dělají i legraci. Ale my víme, jak je pro nás Čunmun důležitý," řekla AFP 45letá Šabista.

"Nemáme žádné děti a Čunmun je jako můj syn. Chci mít jistotu, že i když zemřeme, nebude to mít vliv na jeho život a bude i nadále žít ve stejných podmínkách," dodala.

Po osvojení opice se rodině začalo dařit

Manželé, kteří byli zatraceni svými původními rodinami, jež s jejich svatbou nesouhlasily, protože muž je hinduista a manželka muslimka, uvádějí, že byli chudí, než si před více než deseti lety osvojili mládě opice, které přišlo o matku. S Čunmunem se rodině začalo dařit.

Šabista je úspěšná právnička a její 48letý manžel vlastní několik společností včetně televize a jednoho mlýna. Všechny firmy pojmenoval podle Čunmuna.

Má pokoj s klimatizací

Tomu je teprve deset let, takže je možné, že manžele přežije. Tento druh opic se obvykle dožívá 35 až 40 let.

Čunmun má svůj vlastní pokoj s klimatizací, který sdílí se samičkou Bitti, kterou si manželé také pořídili.

Opičí pár má v oblibě zejména čínské jídlo, pije hodně čaje a mangové džusy.

Po Čunmunově skonu mají být zbylé peníze z fondu věnovány na ochranu opic, s nimiž se v Indii často špatně zachází.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám