Hlavní obsah

Dvojčata se narodila sedm týdnů po sobě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se vzácným případem se setkali lékaři v Rumunsku. Matka, která čekala dvojvaječná dvojčata, porodila jedno z nich loni v listopadu a druhé až letos v lednu, po více než sedmi týdnech. Každé se tak narodilo v jiném kalendářním roce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednačtyřicetiletá žena neměla v těhotenství větší problémy. Lékaři věděli, že čeká dvojčata, každé ve svém vlastním zárodečném vaku a s vlastní placentou.

V sedmém měsíci ale začala daleko před termínem rodit. Na svět přivedla přirozenou cestou zdravou holčičku a lékaři čekali, že chvíli po ní bude následovat její sestra. Kontrakce ale k jejich překvapení ustaly, uvedl o víkendu server Romania Insider.

Lékaři tak ženě doporučili, ať druhé dítě donosí. Na svět přišlo císařským řezem v průběhu ledna. První holčička vážila po narození pouhých 900 gramů, druhá zhruba kilogram. Zůstaly tak až do konce ledna v nemocnici v Bukurešti. Dnes už jsou doma a daří se jim dobře.

Reklama

Související témata:

Související články

Dvojčata se narodila 160 kilometrů od sebe

Dvojčata se běžně rodí na jednom místě a většinou i ve stejný den. Chlapec a děvče 38leté Libyjky Hávy Saukíové přišli na svět v rozestupu 24 hodin ve...

Výběr článků

Načítám