Hlavní obsah

Pes si našel nezvyklého kamaráda

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divokým hrátkám se na Floridě nedávno oddávala neobvyklá dvojice zvířecích kamarádů. Pes se tam totiž spřátelil s krotkým mývalem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jak to vypadá, když se kamarádí pes a mývalVideo: Randolphscott83, Newsflare.com

 
Článek

Mývaly lidé vnímají jako roztomilá stvoření, ale také jako škůdce ničící kabely, střešní tašky apod. Faktem je, že dospělí mývalové o společnost lidí nestojí. Člověk je zajímá jen tehdy, může-li jim poskytnout jídlo. Přesto se někteří snaží vychovat z tohoto divokého tvora domácího mazlíčka.

Neobvykle přátelský mýval se však letos v lednu objevil ve floridském Orlandu v USA. Na zahradě rodinného domku řádil společně se psem, jako by se znali odjakživa. Divoká hra působila chvílemi jako lov nebo provokace, k žádným útokům ale nedošlo, jednalo se pouze o zábavu.

Tohoto nebojácného společenského mývala kdosi pravděpodobně choval jako domácího mazlíčka. Poté, co ho vypustil do volné přírody, si mýval našel cestu až k psímu kamarádovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám