Hlavní obsah

Ohrožené pandy červené nevěřícně zíraly na sníh

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Sever a severovýchod Spojených států amerických čelí v posledních dnech rekordním přívalům sněhu. Zatímco většině lidí působí nemalé problémy, obyvatelům školní zoologické zahrady v New Yorku udělala bohatá sněhová nadílka radost. Alespoň některým, jako například pandám červeným, i když ze začátku na něj koukaly dost nevěřícně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pandy červené překvapil sníhVideo: Trevor Zoo at Millbrook School, Reuters

 
Článek

Tři pandy červené si užívaly sněhu ve svém výběhu v Trevor zoo ve škole v Millbrooku, informovala agentura Reuters. Nejdřív v nich sníh budil evidentně rozpaky, pak se ale osmělily a vydaly se neobvyklý materiál prozkoumat. Nakonec se v něm nejen vyválely, ale i ho ochutnaly.

Původním domovem těchto ohrožených šelem jsou horské lesy v Číně a na úpatí Himálaje. Se sněhem se však setkávají výjimečně, napsala agentura.

Millbrookská škola je jediná na území USA, která má zoologickou zahradu. Celkem v ní žije přes 180 exotických i domorodých zvířat osmdesáti druhů.

První setkání se sněhem

Podobně měla radost ze sněhu začátkem ledna i panda Bao Bao z washingtonské zoo. Pro šestnáctiměsíční zvíře to bylo vůbec první setkání se sněhem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Panda se poprvé setkala se sněhemVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám