Hlavní obsah

Letadlo mělo závadu, na padáku spadlo do moře

Novinky, vps

Asi 400 kilometrů severovýchodně od havajského ostrova Maui spadlo v neděli do moře letadlo Cirrus SR22, které mělo během letu závadu. Do vody se sneslo na padáku, kterým jsou letouny tohoto výrobce vybaveny. Pilot nehodu přežil ve zdraví, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlu došlo během letu palivo, sneslo se na padáku do mořeVideo: Reuters

 
Článek

Pilot Lue Morton vyrazil s letadlem z kalifornského města Tracy. Agentura AP informovala, že letadlu došlo během letu palivo, výrobce ale v tiskové zprávě uvedl, že ho bylo díky přídavným nádržím dost. Vyskytla se však na nich závada, která neumožňovala čerpání paliva.

Pilot ji několik hodin řešil s Pobřežní stráží, výrobcem a mechaniky. Nakonec se rozhodl přistát na moři, k čemuž využil padák. Pobřežní stráž ho navedla poblíž výletní lodi, která plula nedaleko něj, a poté jeho přistání na padáku zachytila na video.

Pilot unikl z letadla před jeho potopením na člunu a i přes ne zrovna klidné moře se v pořádku dostal až na výletní loď.

Ve stejný den nouzově přistálo na moři u Havaje ještě jedno malé letadlo. Jednalo se o jednomotorovou Cessnu, která letěla z ostrova Kauai na ostrov Oahu, a taktéž jí došlo palivo. Helikoptéra pobřežní stráže z něj zachránila tři dospělé a jedno dítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám