Hlavní obsah

Nejkrásnější dívkou světa je Kolumbijka Paulina Vegaová

Miami
Aktualizováno

Novou Miss Universe se ve finále ve Spojených státech stala dvaadvacetiletá Kolumbijka Paulina Vegaová. Zástupkyně České republiky, česká Miss 2014 Gabriela Franková, nakonec nepostoupila z 88 finalistek do poslední patnáctky. Sdělila to agentura AP.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Vítězka Miss Universe Paulina Vegaová

Článek

Nejkrásnější dívku „vesmíru“ korunovala v Miami v neděli večer místního času (v pondělí brzy ráno SEČ) loňská Miss Universe, stávající držitelka tohoto titulu Gabriela Islerová z Venezuely. Na dalších dvou také prestižních místech skončily Miss USA a Miss Ukrajina.

Do závěrečné fáze finále této údajně nejstarší světové soutěže krásy se z původních 88 dívek dostaly krásky ze Spojených států, Venezuely, Kolumbie, Austrálie, Itálie, Indie, Španělska, Francie, Indonésie, Filipín, Argentiny, Jamajky, Ukrajiny, Brazílie a Nizozemska.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Paulina Vegaová při promenádě v plavkách

Letošní Miss Universe získala za své vítězství korunku české výroby. Diamantový šperk v hodnotě zhruba 300 000 dolarů (asi 7,26 miliónu korun) má tvar připomínající siluetu newyorského Manhattanu a pracovalo na něm deset špičkových českých klenotníků a brusičů, sdělili zástupci české společnosti Diamonds International Corporation (DIC).

Miss Universe získala diamantovou korunu v hodnotě 7,26 miliónu korunVideo: Diamonds International Corporation

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Paulina Vegaová zdraví diváky poté, co byla v Miami vyhlášena nejkrásnější dívkou vesmíru

Dosavadní Miss Universe, Venezuelka Islerová, byla korunována 9. listopadu 2013 v Moskvě. Vítězka Miss Universe tradičně během svého ročního „panování“ žije v New Yorku.

Foto: ČTK/AP

Miss Universe

Foto: ČTK/AP

Česká Miss Gabriela Franková

První ročník Miss Universe se konal v roce 1952. Vítězkou se stala sedmnáctiletá Finka Armi Kuuselaová.
V roce 1996 koupil soutěž americký podnikatel Donald Trump.
V současnosti patří společně s Miss World a Miss Earth k největším soutěžím krásy na světě co do počtu soutěží na národních úrovních a je jedním z nejočekávanějších a nejsledovanějších klání v ženské kráse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám