Hlavní obsah

Svatba nevyšla páru hned dvakrát, pokaždé kvůli opilosti

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páru z polských Skierniewic se nepodařilo uzavřít sňatek ani na dva pokusy. Množství alkoholu, který vypili ještě před příchodem do obřadní síně, totiž způsobilo, že se 23letý ženich a 30letá nevěsta nedokázali udržet na vlastních nohou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jejich první neúspěšný pokus o uzavření manželství proběhl v sobotu. Oddávající Ewa Ludwicková měla obavy, zda je dvojice vůbec při plném vědomí, zavolala proto policii, aby dechovou zkouškou zjistila, v jakém stavu jsou. Vzápětí jí však ženich a svědek oznámili, že svatební obřad vzdávají a požádali o jeho přesunutí o dva dny.

„V pondělí však byla situace podobná. Přinejmenším nevěsta se nacházela v tak pokročilém stadiu opilosti, že by určitě nedokázala složit manželský slib,“ řekla Ludwicková deníku Fakt. Přivolaná policie naměřila ženě 3,5 promile alkoholu v krvi. „V takovém stavu jsem dvojici v žádném případě nemohla oddat,“ dodala.

O den později, tedy v úterý, přišel na úřad jen neúspěšný ženich.

„Oznámil nám, že třetí pokus se už konat nebude a požádal o vrácení poplatku za oddání ve výši 84 zlotých (zhruba 560 korun), což jsme učinili,“ řekla oddávající, která něco podobného za své 12leté působení ve Skierniewicích nezažila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám