Hlavní obsah

Z letadla šlehaly plameny, pasažéři si mysleli, že to je jejich konec

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horké chvilky zažívali v pondělí pasažéři letu z Filadelfie do Manchesteru v americkém státě New Hampshire. Letadlu se totiž porouchal motor, z něhož šlehaly plameny. Incident navíc doprovázely hlasité rány. Pilot letoun otočil a nakonec bezpečně přistál opět ve Filadelfii.

BEZ KOMENTÁŘE: Z motoru letadla šlehaly plameny doprovázené hlasitými ranami

 
Článek

Let číslo 5927 společnosti Republic Airlines vzlétl z mezinárodního letiště ve Filadelfii v pondělí ráno. Zanedlouho se ale vyskytly problémy s jedním z motorů letounu Embrear 175. Zpod křídla šlehaly plameny, což zachytil na video cestující John Vien, který byl na palubě se svou rodinou.

„Myslel jsem si, že zemřu. Rána, plameny, rána, plameny – neustále se to opakovalo. Celé letadlo se třáslo. Nastala panika, lidé plakali. Mysleli jsme si, že je to konec našich životů,“ řekl Vien stanici wmur9.

„Nejhorší bylo, jak se neustále snažili restartovat motor. Zkoušeli to pořád znova a znova a letadlo se jen třáslo. To byla ta nejhorší část, protože nikdo nevěděl, co se v tu chvíli děje,“ řekl další z cestujících Nate Daneault.

Pilot letadlo otočil a vrátil se s ním na letiště ve Filadelfii, kde bezpečně přistál. Nikdo ze 75 pasažérů nebo čtyř členů posádky neutrpěl žádné zranění. Technici okamžitě začali prověřovat motor, který selhal.

„Když jsme přistáli, lidé tleskali. Lidé plakali. Jako kdyby nám byl dán nový život. Než jsme dosedli, tak jsem byl přesvědčen, že zemřeme,“ dodal Vien.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám