Hlavní obsah

Dělník se nechal roztočit na bagru jako na řetízkovém kolotoči

Novinky, zkr
Západní Austrálie

Vynalézavost některých lidí nezná mezí. Dělníci v Západní Austrálii si před Vánocemi zpestřovali směnu tím, že se nechali točit na rameni bagru jako na řetízkovém kolotoči. Chvilková zábava přijde ale všechny hodně draho, začala je stíhat inspekce bezpečnosti práce, napsal server Perth Now.

BEZ KOMENTÁŘE: Dělníci využili bagr jako řetízkový kolotočVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Nebezpečný kousek dělníci provedli 17. prosince přímo na staveništi. Jeden z nich se nechal za popruhy zavěsit na rameno stroje, se kterým začal posléze bagrista otáčet kolem dokola. Výsledek byl podobný jako jízda na pouťové atrakci.

Další kolegové, kteří akci sledovali a natáčeli, ještě muže za bagrem povzbuzovali: „Rychleji, Jeremy!“ Ten však po zhruba 50 vteřinách stroj náhle zastavil. Zavěšený dělník se tak nebezpečně rozkýval, že málem narazil do kovové konstrukce bagru.

Jízdy podnikli dělníci minimálně dvě, při té druhé připevnili k bagru pneumatiku a na ní se nechali točit dva najednou. Společnost, která muže zaměstnává, se zatím k incidentu nevyjádřila. Videozáznamem se už ale zabývá úřad bezpečnosti práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám