Hlavní obsah

V Hongkongu zatkli první zloděje peněz z havarované dodávky

Hongkongská policie zatkla dva lidi, kteří spolu s ostatními sbírali bankovky, jež při nehodě dodávky vypadly na rušnou silnici. Na Štědrý den se takto vysypalo 35 miliónů hongkongských dolarů (102 miliónů Kč), z nichž se přivolaným mužům zákona podařilo sebrat jen asi 20 miliónů. Motoristé i chodci byli totiž rychlejší a pouze 30 jich vyslyšelo výzvu policie, aby přišli peníze vrátit.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé si z dodávky vypadlé peníze začali pohotově rozebíratVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Zatím se tak podařilo dostat zpět skoro šest miliónů hongkongských dolarů. Místní tisk uvedl, že asi devět miliónů stále schází.

Celý incident zachytila bezpečnostní kamera a některé z rychlých sběračů lze na snímcích identifikovat. Podle listu South China Morning Post byli zatím zatčeni dva lidé - třiačtyřicetiletý muž a šestatřicetiletá žena. Ti projížděli ve voze taxi zrovna ve chvíli, kdy silnicí létaly bankovky. Přinutili taxikáře zastavit a šli sbírat. U muže policie našla pod postelí v hotovosti 165 000 hongkongských dolarů, žena peníze ukryla stejným způsobem. Oba jsou obviněni z krádeže.

Policie dál prochází kamerové záběry a snaží se identifikovat automobily podle poznávacích značek. „Co nejdříve zatkneme všechny,“ řekl velitel Addy Li Chi Kin.

Incident se stal o Štědrém dnu v poledne místního času na jedné z nejrušnějších dopravních tepen ve čtvrti Wan Chai. Vůz patřil britské bezpečnostní firmě G4S, která se specializuje na převoz peněz, a měl podle všeho špatně zavřené zadní dveře.

Firmu si k transportu peněz najal finanční ústav Bank of China, který již oznámil, že bezpečnostní firma se mu omluvila a slíbila, že ztrátu nahradí. V dodávce, z níž vypadly tři krabice s penězi, byli tři strážci. Vozidlo ujelo ještě 14 kilometrů, než byl incident nahlášen. Policie ihned oznámila, že lidé, kteří si peníze ponechají, riskují obvinění ze závažného trestného činu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám