Hlavní obsah

Sedmnáctipatrová budova se při demolici zřítila jako domeček z karet

Novinky, vps

Během pár sekund se při kontrolované explozi zřítila 17patrová budova v areálu vyšší odborné školy v Detroitu. Zajímavostí je, že právo na zmáčknutí detonátoru se dražilo v aukci, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmnáctipatrová budova se zřítila jako domeček z karetVideo: Reuters

 
Článek

Budovu měl původně „odpálit“ rektor školy Oakland Community College Timothy Meyer, ale ten se rozhodl dát tuto možnost do aukce na serveru eBay a získat tak peníze na stipendium pro studenty.

Nakonec se podařilo vybrat 12 tisíc dolarů (270 tisíc korun), přičemž detonátor zmáčkla 26letá absolventka školy Andrea Wilsonová, kterou pro tuto příležitost vybral anonymní dárce, jak uvedl server patch.com.

„Byl to velký šok, že mě vybrali. Jsem tím poctěna a jsem vděčná dárci, který někomu zaplatí stipendium,“ uvedla Wilsonová.

Budova musela být odstraněna kvůli svému špatnému stavu. Škola ji koupila letos, plány na další výstavbu zatím nejsou známy.

Reklama

Související témata:

Související články

Demolice rozdělila dům na dvě poloviny

Zajímavý způsob demolice předvedli experti v čínském městě Šen-jang. Jeden z tamních bytových domů nejprve „rozřízli“ napůl a narušili nosné sloupy, aby poté...

Výběr článků

Načítám