Hlavní obsah

Grafici udělali s plnoštíhlou novinářkou divy

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinářka americko-kolumbijského původu se rozhodla udělat zvláštní experiment. Svoji portrétovou fotografii rozeslala expertům na práci s Photoshopem do více než dvacítky zemí světa, aby změnili její image. Posuďte sami, jak to dopadlo.

Proměny plnoštíhlé novinářky

 
Článek

Třicetiletou žurnalistku Marii Southardovou Ospinaovou zajímalo, jak se její tvář promění pod rukama grafiků. Vzhledem k tomu, že má pár kilo navíc, čekala, že jí většina z nich obličej zeštíhlí. Nakonec tak učinili jen experti z Litvy, Mexika a Ukrajiny.

Zadání k proměně bylo poměrně jednoduché. Novinářka, píšící o módě a kráse, chtěla, aby její vzhled vybraní grafici upravili podle ideálního vzoru krásy ve své zemi. A tak získala celkem 21 podob méně či více shodných se svojí běžnou image.

Pro kanadský zpravodajský server CTVNews.ca Ospinaová řekla: „Jen mě zajímalo, co dokážou a jak si s tím pohrají.“ Svým experimentem se snažila dokázat, že krása je relativní pojem.

Inspirace od kolegyně

Obdobný pokus udělala letos v létě americká novinářka Esther Honigová. Oslovila okolo 40 odborníků z 25 zemí. Výsledek jejich práce byl v řadě případů nepříliš lichotivým překvapením.

Ne vždy povedené proměny jinak půvabné tváře Esther Honigové

Také Honigové se podařilo názorně předvést, jak výrazně se liší prototyp krásy v různých kulturách a státech světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám