Hlavní obsah

Obézního jezevčíka vykrmili do extrémních rozměrů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do naprosto nepřirozených rozměrů ztloustnul jezevčík Obie z Portlandu v americkém Oregonu. Místo běžné váhy okolo 10 kilogramů přibral na neuvěřitelných 35 kilogramů. Tato váha ho výrazně omezovala v pohybu a ohrožovala jeho zdraví.

Takto vypadal jezevčík Obie, když začínal s hubnutím

 
Článek

Původní majitelé, postarší manželský pár, systematicky vykrmovali svého mazlíčka tak dlouho, až mu znemožnili normální život. Jezevčík Obie nemohl běhat ani si hrát s ostatními psy. Navíc byl zvyklý konzumovat pouze lidské jídlo, o psí neměl zájem.

Jezevčík Obie v létě 2013

Veterinární pracovnice Nora Vanattaová odvedla na vykrmeném psovi od srpna 2012 pořádný kus práce. Musela ho odnaučit návyk na lidská jídla, začít s ním cvičit a celkově mu zlepšit životní styl. Dnes Obie žere dvakrát denně a má pohyb.

Foto: Profimedia.cz

Aktuálně se Obie vyskytuje v psím kalendáři pro rok 2015

Z 35 shodil úctyhodných 24,5 kilogramu, čímž se dostal na průměrnou váhu jezevčíka. K odstranění přebytečné vytahané kůže pomohla operace. Díky této radikální proměně se Obie společně s dalšími psy dostal na stránky kalendáře pro rok 2015, který Vanattaová vydala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám