Hlavní obsah

Obézní Španěl zasedl oslíka na vánočních trzích. Zvíře za dva dny pošlo

Tragicky pro jednoho mladého oslíka skončilo nezodpovědné chování opilého Španěla na vánočních trzích v Luceně. V městečku poblíž Córdoby měli ve výběhu oslíka jako symbol z výjevu o Ježíšově narození. Jenže 150 kilogramů vážící muž se rozhodl, že se na pětiměsíčním lichokopytníkovi vyfotí. To se stalo oslíkovi osudným.

Foto: Profimedia.cz

Oslík odnesl na životě řádění opilého muže. Ilustrační foto

Článek

Španěl si na oslíka skutečně sedl a nechal se fotit. Osel Platero dva dny nato pošel na následky vážných vnitřních zranění. Ochránci zvířat tak vyzývají, aby se živá zvířata na vánočních trzích raději vůbec nepoužívala.

K tragédii došlo v Luceně poblíž města Córdoba a o tragédii hovořil také veterinář, který příčinu Platerovy smrti vyšetřoval. Podle zvěrolékaře musel oslík dva dny velmi trpět, neboť měl vážná vnitřní poranění.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Pokud pitva prokáže, že ten muž skutečně může za úmrtí toho zvířete, podáme na dotyčného trestní oznámení,“ uvedl mluvčí radnice z Luceny s tím, že mají fotografii pachatele a že znají také jeho identitu.

„Ten osel byl tím mužem doslova rozmačkán,“ zlobí se mluvčí Asociace na ochranu oslů (Adebo), která působí ve Španělsku, kde je toto zvíře běžně chovaným domácím zvířetem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám