Hlavní obsah

Ženu chytili při kradení vajíček, policista zareagoval nečekaně

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne každý přečin vyřeší nejlépe pokuta či zatčení. Tím se zřejmě řídí americký policista William Stacy. Ten dostal avízo o ženě, která kradla v obchodě vajíčka. Její přečin se nakonec rozhodl vyřešit poměrně nestandardně, ale o to obdivuhodněji - srdcem.

Policista zvolil při krádeži hodně individuální přístup

 
Článek

Žena, která byla chycena při kradení vajíček v městečku Tarrant ve státě Alabama, neopouštěla parkoviště u obchodu s pouty na rukou, ale s jídlem pro svou rodinu. Policistu Williama Stacyho přivolal personál obchodu Dollar General s tím, že chytili ženu, jak se snažila ukrást tucet vajec. Informoval o tom tamější policejní náčelník Dennis Reno.

Žena měla ve svém automobilu malé děti. Policistovi sdělila, že se snažila vajíčka ukrást, aby mohla nasytit své ratolesti. Stacy promluvil s vedením obchodu a získal jejich slib, že nenechají ženu stíhat.

Policista následně učinil ženě nabídku: „Když za vás tato vajíčka koupím a dám vám je, můžete mi slíbit, že už nebudete více krást?”

Individuální přístup

Žena souhlasila a strážník k ní ještě poté chvíli promlouval. „Měl za to, že mu nelže, a proto se rozhodl jít do obchodu a ta vajíčka jí koupit,” uvedl policejní náčelník. Žena se poté policisty zeptala, zda jej může obejmout. Ten svolil a jeden z kolemjdoucích tento dojemný výjev zachytil na mobilní telefon.

„Policisté takto jednají poměrně často. Tohle je ale ten z příběhů, který se bohužel v naší společnosti nešíří tak, jako ty negativní. Každý policista v našem okrese udělá čas od času nějaké podobné gesto. Je to jedna z cest, kterou se snaží řešit potíže. Ne každý incident končí odvedením pachatele do vazby. Prosíme naše strážníky, aby jednali přiměřeně a ke každému případu přistupovali individuálně,” dodal Reno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám