Hlavní obsah

Na vlastní náklady opravoval díru v silnici, odvedla ho policie

Dobré úmysly jsou občas skutečně potrestány. Důkazem je muž z hlavního města Malty, který se nehodlal smířit s tím, že na cestě do práce musí přeskakovat obří jámy v cestě. A tak jednoho dne přišel a na vlastní náklady začal díry v rušné komunikaci u Městské brány ve Vallettě vyplňovat betonem. Přišla si pro něj policie a podrobila výslechu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ivan John Grima Hammett si na těžkou práci nevzal montérky, ale jako pravý elegán přišel ve smokingu. Vynechal pouze motýlka. V půl jedenácté dopoledne v pondělí 8. prosince se objevil na rušné komunikaci u významné pamětihodnosti Valletty – slavné Městské brány – a začal lopatou házet beton do velké díry. Kýbl, vodu a cement si sám donesl.

Velmi záhy se kolem něj vytvořil hlouček přihlížejících, pro něž byl muž ve smokingu zaplňující díry v cestě do oči bijící atrakcí. Zanedlouho poté se však přišla na jeho práci podívat i maltská státní policie a práci mu zakázala. Neměl totiž žádné povolení.

„Muž se obrátil k hloučku s prosbou o pomoc a podporu. Lidé policii přemluvili a díra byla zaplněna. Pan Grima Hammett nakonec do betonu vyryl jméno Ježíš. V tu chvíli zasáhla policie a odvedla ho k výslechu, což způsobilo rozruch. Krátce poté byl propuštěn,“ píše deník Times of Malta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám