Hlavní obsah

Rybář přežil 12 dní na moři bez vody, pomohly mu ryby

Novinky, vps

Dvanáct dní strávil na moři havajský rybář Don Ingraham, kterému vlny poškodily loď a smetly ho do vody. Vyčerpaného a hladového ho v úterý našla pobřežní stráž poté, co se mu po provizorní opravě vysílačky podařilo vyslat krátký signál Mayday.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rybáře, který uvízl na moři, zachránili po 12 dnechVideo: Reuters

 
Článek

Ingrahama pohřešovali od 27. listopadu, kdy vysílačkou hlásil, že jeho loď nabírá vodu a hrozí, že se potopí. Jeho osm metrů dlouhé plavidlo trefilo několik vln, při nehodě přišla loď o stěžeň a ztratil i anténu.

Na jeho vysílání reagovala pobřežní stráž, která ho pět dní hledala. Poté pátrání přerušila. Jenže Ingrahamovi se podařilo v úterý vyslat ještě jedno Mayday, když použil jako provizorní anténu věšák na bundu a dráty, jak uvedla agentura Reuters.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Záchranáři vysílání zachytili a našli ho ještě týž den asi 100 kilometrů jižně od ostrova Oahu. Nacházel se asi 130 kilometrů od místa, z něhož vyslal první Mayday. Ingraham byl zesláblý, hladový a dehydrovaný.

„Neměl jsem vodu, hydratoval jsem se rybami. Jsem rybář, tak jsem je chytal,“ vysvětlil Ingraham pro Reuters, jak mohl tak dlouho přežít.

Svou záchranu označil za zázrak a už v dobré náladě prohlásil, že ji hned půjde oslavit do svého oblíbeného baru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám