Hlavní obsah

Hudební kritik Rejžek se brání fámám, že umřel

Internetová veřejnost se baví. A na účet hudebního kritika Jana Rejžka, který po smrti skladatele a zpěváka Petra Hapky umělce nazval starým kýčařem. A tak se ve středu před půlnocí objevila na sociálních sítích smyšlená informace, že kritik Jan Rejžek zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Jan Rejžek

Článek

Fámu vypustil do světa jeden pražský novinář v synchronizaci s několika dalšími lidmi z mediální branže. Rejžek byl ve statusu nazván „normalizačním kritikem a starým kýčařem“. Rejžek ráno na jednoho z autorů fámy přišel a nazval ho „sparťanskou kreaturou“. Do sporu se zapojil i jeden známý filmový kritik, který si z Rejžka často utahuje, a vysloužil si označení „sitcomový svazáček“ a „sitcomové prasátko“.

Směšný spor má ale hlubší kořeny. Jde o kontroverzní výrok Jana Rejžka o „kýčaři“ Hapkovi, který poněkud necitlivě zveřejnil ve chvíli, kdy skladatel zemřel.

Rejžek je znám tím, že nemá autocenzuru, a proslul peprnými výroky na adresu normalizačních umělců typu Helena Vondráčková atd. Nejvíce se proslavil výrokem, že zpěvačka za svůj polistopadový profesionální návrat zřejmě vděčí kontaktům s mafiány, kteří ji v 70. a 80. letech prosazovali v médiích.

Rejžkova prchlivost má za následek, že se nechá vyprovokovat k nesmyslným mediálním přestřelkám a často je terčem vtipů jeho oponentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám