Hlavní obsah

Nový Gangnam Style? Číňanka boduje s bizarním Kuřecím songem

– Čína
Novinky, zkr

Přesně před dvěma lety se vepsala do historie prapodivná skladba Gangnam Style jihokorejského zpěváka Psy, když ji na internetu zhlédla miliarda lidí. A už je tady další bizarní píseň z Asie, která dobývá svět. Čínská zpěvačka Žung „Rollin“ Wangová slaví ohromný úspěch s bizarním Kuřecím songem, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ukázky z klipu Kuřecí song, který si už pustilo deset miliónů lidíVideo: Reuters

 
Článek

Kvokání, imitování zvířecích zvuků, napodobování kuřecích pohybů a polonazí tanečníci s koňskými hlavami – to je Kuřecí song. Za měsíc ho zhlédlo na internetu přes deset miliónů lidí. I sama pětatřicetiletá interpretka však připouští, že to nemusí být jen proto, že by se jim to tolik líbilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Wangová choreografii poctivě nacvičovalaVideo: Reuters

„Mezi nimi jsou i ti, kteří se nám vysmívají. Ale jsou písně, které přinášejí jiný druh zábavy. A hodnotou této písně je jednoduchost, prostě jednoduché štěstí. Musíte ji jen zkonzumovat, nemusíte u toho moc přemýšlet,“ vysvětlila Wangová.

Přitom dodala, že inspirací jí byl její vlastní sen. Ten se odehrával na farmě, kde žila různá zvířata. A zásadní roli v něm sehrála slepice, která prý prohlásila: „Kdo ukradl mé švamí?“

„Říkala jsem si, co to je, nerozuměla jsem tomu. A když jsem se vzbudila, vzpomněla jsem si na to a pomyslela si, že je to dost zajímavé a zábavné. Včetně toho, že každé ze zvířat mělo svou roli, osobnost i jméno a byly tam i dějové linie,“ popsala.

Zatímco skladba boduje zejména v USA a v Evropě, v Číně je poměrně neznámá. A podobnost se zmiňovaným hitem Gangnam Style není čistě náhodná. Wangová a její tým spolupracují už deset let s lidmi z jihokorejského hudebního průmyslu.

Psy a jeho Gangnam Style

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám