Na přípravu tohoto svátečního pokrmu bylo spotřebováno 504 kilogramů listů banánu, 144 kilogramů hovězího masa, 216 kilogramů kuřecího masa a 216 kilogramů kukuřičné mouky.

„Příprava hallacy, která měla být původně vytvořena jen tak pro lidi, se může stát novým světovým rekordem. Je totiž 120 metrů dlouhá,“ říká venezuelský šéfkuchař Yvan Bello, který na přípravu pokrmu dohlížel.

Druhým připraveným pokrmem byl chleba se šunkou. Kuchaři při přípravě spotřebovali celkem 300 kilogramů sušeného mléka, 375 kilogramů margarínu, 386 kilogramů mouky a 15 000 litrů vody.

„Toto je zatím první záznam, ale vše musí být ještě oficiálně zváženo a teprve poté budeme moci tuto informaci potvrdit. Pokrm musí vážit alespoň 500 kilogramů,“ prohlásila zástupkyně Guinessových světových rekordů Kimberly Patrick.

Příprava vánočního pokrmu hallaca trvá přibližně dva dny a zúčastňují se jí rodinné či přátelské skupinky.