Hlavní obsah

Naštvaný cestující vyhodil za jízdy řidiče z autobusu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charbin

Úřady v čínské provincii Charbin zveřejnily šokující videozáznam z autobusu, na kterém je vidět, jak rozzuřený pasažér chytil za jízdy řidiče a vyhodil ho ven z vozu. Jen díky duchapřítomnosti dalších cestujících se incident obešel bez vážnějších následků, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pasažér chytil za jízdy řidiče a vyhodil ho ven z autobusuVideo: Reuters

 
Článek

K potyčce došlo začátkem listopadu, ve voze cestovalo 50 lidí. Pasažér jménem Wu se rozčílil evidentně poté, co na něj řidič autobusu, pan Liou, odmítl dál čekat na odpočívadle. Agresor se vrhl na šoféra a vyhodil ho ze sedadla rovnou ven. Autobus byl přitom v pohybu.

„Jediné, na co jsem myslel, když mě popadl, bylo, že jsem se vůbec neměl dotýkat volantu. Protože jsem si byl jistý, že autobus pojede dál a někoho srazí. Ba co víc, nejel jsem v něm sám, ale bylo v něm plno lidí. Svým chováním ohrožoval životy ostatních,“ popsal své pocity řidič.

Další cestující, kteří stáli hned vedle řidičova místa, se snažili dostat autobus pod kontrolu a jednomu z nich se po pár metrech podařilo zabrzdit. Někteří pasažéři se přitom bouchli o madla, k žádnému střetu s jiným vozidlem ani člověkem ale naštěstí nedošlo. Útočníka posléze zadržela policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám