Hlavní obsah

Muž zaparkoval letadlo před hospodou a šel se napít

Novinky, vps

Jen těžko uvěřitelná scénka se odehrála v pátek v australském městečku Newman. Před místní hospodou tam zaparkoval letadlo muž, který ho před chvílí zrovna koupil a bez křídel s ním přejel celé město. Nechal běžet motor a šel se napít do hospody, uvedl server ABC. Policie mu letadlo zabavila a obvinila ho z obecného ohrožení.

Foto: Newman Police

Australan zaparkoval letadlo před hospodou a nechal běžet motor

Článek

„Když jsme přijeli k hospodě, našli jsme tam zaparkované dvoumístné vrtulové letadlo Beechcraft. Nikdo v něm nebyl a letadlo nemělo křídla,“ uvedl seržant Mark Garner.

Policisté po chvilce zjistili, že letadlo patří 37letému muži, který si v hospodě vychutnával drink. Předtím s letadlem jel po hlavní ulici a na cestě domů od prodejce se zastavil v hospodě.

Policie incident vzala velmi vážně, v tu dobu totiž zrovna byla na cestě domů ze školy spousta dětí. Vrtule letadla se stále točila a k tragédii podle vyšetřovatelů nebylo daleko.

„Mohlo to být hodně ošklivé. Letadlo bylo bez křídel nestabilní, takže stačil jeden poryv větru. Lidé se smáli, ale ve skutečnosti to bylo nebezpečné a my z toho rozhodně nemáme radost,“ řekl další policista, Mark McKenzie.

Letadlo policisté zabavili a nechali ho od hospody odtáhnout. Jeho majitel, jehož identita nebyla zveřejněna, dokonce neměl pilotní licenci. Čelí teď obvinění z obecného ohrožení, před soud půjde v půlce listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám