Hlavní obsah

Policistům se udal řidič, který pije, ale prý opatrně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastním očím a uším nemohli uvěřit policisté v polské obci Sokolowo. Na strážnici se dostavil řidič, aby se udal, že pije a pak řídí - prý tak ale činí velice opatrně. Dechová zkouška na místě potvrdila, že dotyčný mluví pravdu. Střízlivý rozhodně nebyl a na služebnu přijel svým autem. Pravdomluvnému hříšníkovi podle televize TVN 24 nyní hrozí až dva roky za mřížemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Přiznání pachatele předcházelo udání, že v blízké vsi jezdí světlé volvo s opilcem za volantem. Dozorčí důstojník poslal na místo policejní hlídku, která ale dotyčné auto neobjevila. Šestatřicetiletý řidič se mezitím dostavil na strážnici, protože ho kamarád upozornil, že se po něm už pátrá. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 0,8 promile alkoholu. Kromě vysoké pokuty a zákazu řízení mu hrozí i vězení.

Na začátku roku Polskem otřásl případ, kdy opilý řidič na severu Polska smetl skupinu lidí, z nichž šest zemřelo. Případ, který se dostal i na zasedání vlády, rozvířil debatu o údajné přílišné shovívavosti soudů k opilým řidičům. V létě se ve městě Belchatów odehrála banální dopravní nehoda, po které skupina náhodných kolemjdoucích zlynčovala opilého řidiče, jenž bití nepřežil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám