Hlavní obsah

Vojáci Národní gardy na videu laškovali s dívkami v bikinách, čeká je trest

Americká armáda vede disciplinární řízení proti čtyřem příslušníkům Národní gardy z Utahu, kteří se zúčastnili riskantního natáčení videoklipu se spoře oděnými dívkami, jež nechali střílet z vysoce účinných zbraní a jezdit tankem. Video z letošního května se částečně točilo na základně Camp Williams a poddůstojník, který to povolil, čelí nejpřísnějšímu postihu.

BEZ KOMENTÁŘE: Na vojenské základně v Utahu se fotil hodně odvážný kalendář

 
Článek

Podplukovník Národní gardy Steven Fairbourn v sobotu řekl, že poddůstojník 19. jednotky speciálních sil, který natáčení povolil, byl zbaven vedoucí pozice a čelí důtce a předčasnému odchodu z armády. Napomenutí dostanou také tři další vojáci, kteří se na videu objevili. Všichni musí také uhradit 200 dolarů za palivo, které s armádními vozidly použitými v klipu projezdili.

„Podnikáme kroky k nápravě, abychom zajistili, že se nic takového už nebude opakovat,“ prohlásil Fairbourn. Zároveň ale upozornil, že je třeba mít na paměti, že jde o vojáky, kteří sloužili v Iráku a Afghánistánu.

Videoklip natáčela anglická společnost v rámci kampaně ke kalendáři s modelkami v maskáčových mikinách. Filmaři si od gardy vypůjčili jako rekvizity pět obrněných vozidel a jeden člun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám