Hlavní obsah

Titul české Missis si odnesla herečka z Kyjova žijící v Praze

– Mariánské Lázně
Právo, Miroslav Homola

Eva Blahynková Hráská má nejen dvě jména, ale i dvě bydliště a dvě povolání. Je učitelkou v mateřské škole a také profesionální herečkou. Od sobotního odpoledne se může také pyšnit novým titulem Missis Čech, který získala ve 22. ročníku klání o nejsympatičtější maminku a dítě, jehož celorepublikové finále bude na počátku roku 2015.

BEZ KOMENTÁŘE: Finále soutěže MissisVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Pocházím z Kyjova a jsem na to patřičně pyšná, i když posledních patnáct let žiju a pracuji v Praze. Ovšem podporu v soutěži jsem měla z velké části z Moravy,“ svěřila se herečka, která hrála například v Ordinaci v růžové zahradě či Expozituře. „Samozřejmě, že jsem musela mezi ostatními soutěžícími maminkami na svoji profesi zapomenout, protože jinak by mě ředitel soutěže káral,“ smála se vítězka, která vystupovala se synem Sébastienem, kterému říkala Sebík.

Foto: Miroslav Homola, Právo

František Radkovský, biskup plzeňský bezprostředně po korunovaci třem prvním maminkám nejen gratuloval, ale také požehnal, což dámy zjevně potěšilo.

V disciplíně nazvané módní přehlídka se ukázala v kyjovském kroji, který publiku, ve kterém měla značnou podporu, podrobně popsala. V další povinné úloze na jevišti vařila a to dost realisticky, kdy používala skutečné ingredience včetně rozbitých vajec.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vítězka soutěže se synem na pódiu připravovala těsto na bábovku

Druhou pomyslnou příčku v klání, které je především o vztahu matky a dítěte obsadila Radka Čechová z Říčan se synem Sebastianem Pöthe a z třetího místa se radovala Petra Procházková s dcerou Patricií z Kamenice.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Radka Čechová se Sebastianem obsadili druhou příčku a diváky pobavili mimo jiné hrou na flétnu

Foto: Miroslav Homola, Právo

Petra Procházková s dcerou Patricií si získaly sympatie skvělým zpěvem

Soutěž i tentokrát vynesla na charitu celkem 40 000 korun, které byly na místě rozděleny do dětských domovů a také pro plzeňskou diecézní charitu. „Peníze použijeme pro domov opuštěných matek s dětmi,“ uvedl biskup František Radkovský, který všem třem maminkám i jejich dětem při gratulaci požehnal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám