Hlavní obsah

Muž chce přejít z jednoho mrakodrapu na druhý. Po laně a nad řekou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sarasota

Úspěšný provazochodec Nik Wallenda pilně trénuje na další ze svých kousků. Chce po laně překonat vzdálenost mezi dvěma mrakodrapy v americkém Chicagu. Lano bude natažené přes dva městské bloky přímo nad řekou Chicago. Tréninkové dávky absolvuje ve svém rodném městě Sarasota na Floridě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odvážlivec se připravuje na procházku po laně mezi mrakodrapy v ChicaguVideo: Reuters

 
Článek

Wallenda má v plánu zdolat přechod po laně v multifunkčním komplexu Marina City, který byl vybudován v roce 1964. Tyto šedesátipatrové mrakodrapy patřily ve své době mezi nejvyšší železobetonové budovy světa. Jejich výška dosahuje 179 metrů. Akrobat se pokusí zdolat tuto trasu i přes strmý úhel staveb. Trasu chce zdolat se zavázanýma očima.

„Na tento výkon neexistuje žádný test přípravy. Mám v plánu zvládnout obě trasy a to bez použití sítě či jakékoliv sedačky,“ prozradil.

„V mém rodném městě jsem trénoval chůzi na kabelu, který má úplně stejný stupeň, stejnou vzdálenost a obsahuje další podobné prvky, jako budou v Chicagu. Samozřejmě na matku přírodu se připravit nikdy nedá. Je to jako v účetnictví, ne vždy všechno dopadne tak, jak bychom si představovali. Ale poté to můžeme mít vše pod kontrolou."

Reklama

Výběr článků

Načítám