Hlavní obsah

Seděl 24 hodin v autě, aby ho neodtáhli

Moskvan Konstantin Altuchov si získal snad celostátní proslulost. Vydržel totiž ve svém autě již naloženém na odtahový vůz sedět bezmála 24 hodin, jen aby zabránil odtažení, které nepovažoval za oprávněné. Nakonec dosáhl svého, odtahová služba složila Altuchovův pick-up znovu na ulici. Po 22 hodinách a 53 minutách, jak spočítala televize Rossija.

Foto: Profimedia.cz

Konstantin Altuchov vydržel ve svém voze téměř 24 hodin.

Článek

Altuchov tento týden zaparkoval na nedovoleném místě údajně na pouhých deset minut. Když se vrátil k svému pick-upu, byl už naložen na odtahovém voze, který však ještě neodjel. Altuchov se vyšvihl na odtahový vůz, usadil se do svého auta – a tím znemožnil odtah.

„Řidič byl ochoten zaplatit pokutu za nesprávné parkování 3000 rublů (asi 1600 Kč), ale odmítl zaplatit dalších 5000 (asi 2600 Kč) za použití odtahového vozu,“ shrnul jádro sporu podnikatelský list RBK na svém webu.

Avšak i odtahová služba trvala na svém: případ prý lze vyřešit pokutou jen do chvíle, než se odtahový vůz rozjede, pak už je nutné zaplatit i za odtah. Podle této verze příběhu se odtahový vůz už rozjel, než jej Altuchov asi po 200 metrech doběhl a usadil se ve svém autě. Kvůli bezpečnosti pak musel řidič odtahového vozu zastavit.

Vydržel by i déle

Sympatie veřejnosti zjevně byly na straně „stávkujícího řidiče“, jehož odhodlání posilovala i donáška stravy od lidí žijících v okolí. Na sociálních sítích si „superhrdina“ vysloužil přezdívku „Parkman“.

„Najedl jsem se dosyta. Na světě jsou dobří lidé. Přicházeli dědečkové, babičky a další lidé – a dostal jsem vařená vajíčka, chléb, vodu,“ vylíčil Altuchov a zapřísáhl se, že by prý vydržel i 48 hodin, v práci si na to už vzal volno.

Odtahová služba vyhrožuje, že se ještě se vzpurným řidičem utká u soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám