Hlavní obsah

Měla skončit na jatkách, místo toho je z ní nejvyšší kráva na světě

Novinky, vps

Kráva jménem Blosom žijící na farmě u městečka Orangeville v americkém státě Illinois byla vyhlášena nejvyšší krávou na světě. Zápis do Guinnessovy knihy rekordů jí vynesla výška 1,93 metru v kohoutku. Přitom stačilo málo a před lety mohla skončit na jatkách.

BEZ KOMENTÁŘE: Tohle byla Blosom, největší kráva na světě

 
Článek

Majitelka farmy Patty Hansonová má dnes 13letou krávu Blosom už od telete. Zjistilo se, že nemůže být březí, takže technicky vzato Blosom není krávou, nýbrž stále jalovicí. Američanka čelila rozhodnutí, co s ní. Standardním řešením by bylo poslat ji na jatka, to ale nakonec Hansonová odmítla a nechala si ji jako mazlíčka.

Její otec si tehdy myslel, že zešílela a dlouho se jejímu rozhodnutí smál, nakonec se s tím ale smířil. Blosom totiž narostla do úctyhodné výšky a dělala farmě dobrou reklamu.

Lidé Hansonovou neustále pobízeli, ať ji nechá oficiálně přeměřit, zda by z toho náhodou nebyl rekord. Farmářka se k tomu odhodlala až letos. Po několik měsíců trvajících oficialitách nedávno dostala kladnou odpověď. Může se tak těšit na zápis v dalším vydání Guinnessovy knihy rekordů.

„Blosom je pýchou naší farmy. Ráda vítá hosty, kterých k nám jezdí hodně. A když je oficiálně uvítá kráva, přidává to farmě na atmosféře,“ citoval Hansonovou server stanice CBS.

Reklama

Výběr článků

Načítám