Hlavní obsah

Delfín omylem skočil rybářům do lodi

Novinky, vps

Mnohem dramatičtější rybářský výlet, než si původně představovali, zažili manželé Billy a Kitsy Wiseovi z Floridy. Do jejich lodi totiž vyskočil jeden z delfínů, kteří pronásledovali jejich plavidlo. Nikomu na palubě ani zvířeti se ale naštěstí nic vážného nestalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Delfín nechtěně skočil rybářům do lodi

 
Článek

Wiseovi si společně s přáteli pronajali několik lodí a vydali se lovit do floridské Homosassy. V jednu chvíli se za jejich lodí objevili delfíni a hravě vyskakovali z vody. Jeden člen skupinky ale neodhadl výskok a ocitl se v lodi.

„Nevěděli jsme, co to je. Slyšeli jsme jen náraz. Ten delfín mě trefil do zad a srazil mě k zemi,“ řekl Wise rybářskému magazínu Tideline.

Zvíře přistálo na židlích, na nichž manželé chvíli předtím seděli. Vstali jen proto, aby si mohli prohlédnout delfíny vyskakující z vody. Podle kapitána Ricka Spratta, který incident zachytil na video, musel delfín vyskočit alespoň čtyři metry nad hladinu.

„Vzali jsme kanystr s vodou a polévali ho, abychom ho uklidnili. Byl zmatený, nic jiného se nedalo čekat. Měl nějaké šrámy na ocasu, zřejmě z toho, jak narazil do židlí,“ dodal Wise.

Posádka lodi si zavolala na pomoc přátele. Delfín totiž vážil odhadem přes 200 kilogramů, a tak nebylo jednoduché dostat ho zpět do vody. Nakonec k tomu bylo potřeba osm lidí. Jakmile se ocitl zpět ve vodě, odplaval společně se svými druhy, kteří vše pozorovali ze vzdálenosti zhruba deseti metrů.

Reklama

Související témata:

Související články

Delfíni zachránili plavce před žralokem

Neobvyklé společníky měl v úterý britský plavec Adam Walker, když se snažil překonat Cookův průliv mezi Severním a Jižním ostrovem Nového Zélandu. Nejprve si...

Moře vyplavilo dvouhlavého delfína

Mršinu delfíních siamských dvojčat vyplavilo minulý týden moře u tureckého města Izmir. Podle serveru listu The Telegraph se jednalo o asi metr dlouhé mládě.

Výběr článků

Načítám