Hlavní obsah

Tisíce jedovatých pavouků vyhnaly pár z nového domu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký manželský pár opustil svůj čerstvě zakoupený dům po zjištění, že jej téměř zcela ovládá kolonie jedovatých pavouků. Tisíce zdraví nebezpečných klepítkatců se ukrývaly ve všech zákoutích domu, kvůli čemuž se manželé soudí s předchozími vlastníky, kteří jim prý tento „drobný” problém zamlčeli. Nemovitost v bohaté čtvrti má nyní v péči dezinsekční firma, která zahalila celý dům velkou plachtou.

Foto: Profimedia.cz

Koutník jedovatý

Článek

Příběh manželů Trostových, kteří si svůj vysněný dům zakoupili za téměř půl miliónu dolarů (bezmála deset miliónů korun) již v roce 2007, popsala minulý týden americká média.

Ihned po nastěhování začal pár s hrůzou objevovat pavouky ve všech místnostech a na nejrůznějších místech: na stropě, v krbu, na okenních žaluziích i ve sprše. Manželé zkusili vyhledat pomoc u několika firem specializovaných na domácí škůdce, ty si však poradit nedokázaly.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V domě podle listu St. Louis Post žilo odhadem na 5000 pavouků druhu koutník jedovatý, jejichž kousnutí může způsobit člověku vážné onemocnění, v jehož důsledku začne odumírat kůže. V krajním případě může člověk s pavoučím jedem v těle i zemřít.

Problémy s pojišťovnou

Trostovi proto dům opustili a zažalovali předchozí majitele, kteří je při prodeji na nevítané obyvatele sídla neupozornili. Rovněž se soudí s pojišťovací společností, která jim odmítá vyplatit peníze za neobyvatelnost domu, neboť se prý pojistka nevztahuje na případy, kdy je dům napaden hmyzem. Právník Trostových však hodlá peníze vysoudit s odůvodněním, že pavouci mezi hmyz nepatří - jde totiž o klepítkatce z kmene členovců.

Nově najatá čistící firma minulý týden pokryla celou nemovitost, které začali místní přezdívat "pavoučí dům", obří plachtou a hodlá proti pavoukům nasadit jedovatý plyn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám