Hlavní obsah

Pes kriminálník se dostal na druhou stranu zákona

Novinky, vps

Druhou šanci dostal pes jménem Pecas, který patřil členovi kolumbijského drogového gangu Cesarovi Martinezovi. Ten ho využíval ke své ochraně. Místo pobytu v útulku se totiž tento kříženec dostal do policejního výcvikového programu, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pecas patřil pašerákovi drog, teď ale podstupuje policejní výcvikVideo: Reuters

 
Článek

Martinez patřil do gangu El Usuga, který měl pod kontrolou stezky, přes něž se pašoval kokain do Střední Ameriky. Staral se o zásobování a nákup zbraní. Nedávno ale sklapla past a společně s dalšími osmi členy gangu byl zatčen. Jeho pes se tak najednou octl bez pána.

„Pecase nám sem přivezla protidrogová skupina asi před deseti dny. Zadrželi ho při operaci proti pašerákům drog. Ukázalo se, že chránil svého pána a varoval ho před věcmi, které se děly v jeho okolí,“ řekl major Milton Sandoval z policejní výcvikové školy pro psy.

Pecase zařadili do šestiměsíčního programu, který absolvuje s ostatními policejními psy. Čeká ho tak ještě hodně práce, aby se mohl stát pravým policejním psem.

„Trénujeme ho na pátrací a záchranné mise. Splňuje pro to všechny požadavky. Má skvělý čich a myslíme si, že může být použit pro dobro společnosti,“ dodal Sandoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám