Hlavní obsah

Muž zkoušel přeběhnout z Floridy na Bermudy v nafukovací bublině

USA

Americký maratónský běžec neuspěl při svém bizarním pokusu, kdy chtěl překonat moře mezi Floridou a Bermudami v nafukovací bublině poháněné vlastním během. Mezi oběma místy je vzdálenost 1662 kilometrů. Jak informovala agentura AFP, z bubliny i moře ho museli zcela vyčerpaného vytáhnout záchranáři. Dostal se asi 70 kilometrů od pobřeží částečně díky mořským proudům.

BEZ KOMENTÁŘE: Reza Baluchi ve své nafukovací bublině na vlastní pohon u Newport Beach

 
Článek

Pobřežní hlídka vytáhla běžce Rezu Baluchiho z vody u pobřeží Floridy v sobotu poté, co aktivoval rádiový signál, který značil, že je v nouzi. Problémy už měl zřejmě ve středu – tehdy přijala americká pobřežní hlídka poměrně zmatený telefonát, v němž se jich Baluchi ptal „kudy na Bermudy“.

BEZ KOMENTÁŘE: Pobřežní stráž vytáhla Baluchiho z vodyVideo: Pobřežní stráž USA

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na místo, kde se v té době nacházel, vyrazilo plavidlo hlídky a příslušníci pobřežní stráže se snažili Baluchiho přesvědčit, aby se svého pokusu vzdal.

Baluchi, který si do bubliny přibalil zásoby proteinových tyčinek, vody, GPS navigaci a satelitní telefon, ale jejich radu ignoroval a pokračoval dál. Až v sobotu byl nucen symbolicky hodit ručník do ringu a požádat o pomoc.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Podařilo se mu překonat 70 námořních mil, tedy asi 130 kilometrů, i když není jasné, kolik si odšlapal a o jakou část vzdálenosti se postaraly proudy.

Muž, který pochází z Íránu a získal americké občanství, chtěl svým nepochopitelným pokusem získat peníze na charitu.

Baluchi už dříve ve své bublině překonal vzdálenost 215 kilometrů z Údolí smrti v Kalifornii na 4421 metrů vysokou horu Mount Whitney.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám