Hlavní obsah

Tříletý chlapec váží 70 kilo

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se dnes tříletý brazilský chlapec Misael narodil, vážil běžné tři kilogramy. Od té doby ale výrazně nabíral a dnes už se přehoupl přes 70 kilogramů. Trpí totiž nezvladatelnou chutí k jídlu, za níž může vzácné genetické onemocnění.

BEZ KOMENTÁŘE: Tříletý chlapec váží 70 kilogramů, kvůli poruše má stále hlad

 
Článek

Misael je podle svých rodičů schopen přibrat i tři kila za měsíc, uvedl server. Jeho váha se samozřejmě negativně projevuje na jeho zdravotním stavu, problémy má i s běžnou chůzí.

„Už jen návštěva lékaře je složitá. Když jdeme po ulici, lidé se zastavují a chtějí se s ním vyfotit. Říkají, že nikdy neviděli nikoho takhle velkého v jeho věku. Pořád se ptají, kolik váží,“ vysvětloval pro server MailOnline chlapcův otec Michael. Musí si tak brát taxíka.

Podle lékařů má Misael Praderův-Williho syndrom. Jedná se o vzácné onemocnění, jež je charakteristické nezvladatelnou chutí k jídlu, malým vzrůstem a také mírnou mentální retardací.

S onemocněním lze bojovat podáváním správné stravy, hormonální léčbou, rehabilitacemi a komplexní péčí o dítě. Vyléčit ho ale nelze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám