Hlavní obsah

Balík nedoručen, medvěd u dveří

Novinky, jky
Vancouver

Čekali jste kolikrát na balíček a poštovní doručovatel si trochu ulehčil práci, nepokusil se vaši zásilku doručit a jen vám napsal informaci, že se balíček pokusil doručit, ale neúspěšně? Když tuto zprávu psal kanadský pošťák, měl svědomí čisté. Správně ale tušil, že pokud situaci patřičně nezdokumentuje, tak mu možná nikdo neuvěří.

Foto: repro Twitter

Pošťák informoval klienta, proč nedoručil balíček. Pořídil si raději i fotku, kdyby mu později snad někdo nechtěl věřit.

Článek

V České republice může doručení zásilky ke dveřím reálně zabránit maximálně agresivní pes. To v oblasti kolem kanadského Vancouveru je škála možností přece jen o něco bohatší. U dveří může být třeba vysoká zvěř, los a jak nový případ naznačuje, tak třeba i medvěd.

Matthew Fane našel v tomto týdnu ve své poštovní schránce vzkaz od pošťáka, na kterém stálo, že balíček nebyl doručen z důvodu: „medvěd u dveří”.

Muže vzkaz natolik pobavil, že se rozhodl podělit se o něj s ostatními na sociální síti Twitter. Kanadská pošta vzala však věc velmi vážně a neprodleně reagovala s tím, že by chtěla celou záležitost dále řešit a přesvědčit se, že nedošlo k pochybení zaměstnance. Fane to však odmítl s tím, že to není nutné.

Posléze se na internetu objevila fotografie, kterou podle všeho pořídil právě poštovní doručovatel. Na snímku je vidět medvěd, který se procházel po příjezdové cestě muže. Není tedy divu, že se poštovní doručovatel rozhodl raději jen pro vhození vzkazu do schránky.

Reklama

Výběr článků

Načítám