Hlavní obsah

Guinessova kniha rekordů 2015: Nejdelší jazyk a další bizarnosti

Novinky, fis

Další vydání známé Guinessovy knihy rekordů je na světě. To aktuální je dokonce výroční, protože kniha plná zvláštních rekordmanů existuje už od roku 1955. Letos představí mimo jiné majitele nejdelšího jazyka, nejdelší golfové hole a naopak nejmenšího karavanu na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nick Stoeberl má nejdelší jazyk světaVideo: Reuters

 
Článek

Při listování Guinessovou knihou rekordů člověku leckdy zůstává rozum stát. Také nový díl pro rok 2015 přináší úsměvné i dechberoucí rekordy.

Tak například — věděli jste, že nejdelší jazyk na světě má Nick Stoeberl? Jazyk mladíka z Kalifornie dorostl až do délky 10,1 centimetrů. Stoeberl si svoji přednost pochvaluje například při lízání zmrzliny nebo vyjídání zbytků pudinku ze dna kelímku.

Neméně zajímavou postavou knihy je devětačtyřicetiletý Karsten Maas z Dánska. Je vášnivým golfistou, na čemž by nebylo nic zvláštního, kdyby po greenu nenosil golfovou hůl o délce 5,37 metru. Nejde jen o atraktivní rekvizitu, ale o skutečnou herní pomůcku. Maas s holí odpaluje míčky, jakoby se od těch běžných nijak nelišila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Karsten Maas hraje golf s nejdelší golfovou holí na světěVideo: Reuters

Rekordmanem se stal také Brit Yannick Noah, který postavil nejmenší karavan světa. Na délku měří ani ne 2,5 metru, na šířku necelý metr a na výšku 1,5 metru. Noah do malilinkatého interiéru dokázal zabudovat postel, umyvadélko i televizi. Jednou z výhod miniaturního karavanu je kromě skladnosti také lehkost. Noah svůj pojízdný příbytek uveze totiž v závěsu za kolem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMETÁŘE: Yannick Noah se svým nejmenším karavanemVideo: Reuters

Dále se čtenáři v knize dozvědí třeba o Linsey Lindbergové, která dokáže svým bicepsem rozdrtit osm jablek. Nebo také o kočce Alley z Texasu. Ta zvládne přeskočit vzdálenost 1,8 metru. České vydání Guinessovy knihy rekordů 2015 by mělo být k dostání pravděpodobně v průběhu října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám