Hlavní obsah

Vyhráli balík v loterii, život v luxusu ale odmítli

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželé Joe a Rhonda Meathovi z Minnesoty vyhráli minulý víkend 11,7 miliónu dolarů (250 miliónů korun) v loterii. Už mají vnoučata a mohli by odejít na zasloužený odpočinek a užívat si peněz, oni však nechtějí. Rhonda bude dál pracovat jako servírka, výhru pak chtějí použít z velké části na pomoc potřebným.

Foto: Profimedia.cz

Joe a Rhonda Meathovi

Článek

Třiapadesátiletý Joe Meath koupil vítězný los na benzínové pumpě. Štěstí v loterii zkouší pravidelně už tři roky. Začal s tím, když musel ze zdravotních důvodů odejít do penze. Sem tam vyhrál nějaké drobné, ale jinak žádná sláva. Až do této soboty.

Z miliónové výhry nemusí nic danit, loterijní společnost Hot Lotto už to udělala za ně. Dvojice by si teď mohla zařídit snadný život v luxusu a nic nedělat, do toho se jim ale vůbec nechce.

Zůstane v práci

„Nemyslím si, že to změní náš život. Jen doufáme, že to nezmění lidi kolem nás. Jsme vyrovnaní, pohodoví. Máme rádi naší rodinu, milujeme psy. Budeme prostě dál dělat to, co teď děláme,“ řekl Meath serveru MyFox9.

Jeho žena by teď také mohla odejít předčasně do důchodu, místo toho ale dál bude pracovat jako servírka v hospodě.

„Mám tam dobré přátele a skvělého šéfa. Je to úžasné místo, nemám v plánu odejít,“ vysvětlila 51letá Američanka.

Utrácení není v plánu

Manželé si za vyhrané peníze chtějí pořídit nové auto a možná karavan, ale tím jejich utrácení pro osobní potřebu nejspíš končí. Z jackpotu vyčlení část pro své tři děti a čtyři vnoučata a dál se chtějí věnovat charitě. Něco například věnují nadaci pro policejní psy, kde Rhonda pracuje jako dobrovolnice. Prodavačce, u níž Joe zakoupil vítězný tiket, pak dali 15 tisíc dolarů (přes 300 tisíc korun) na její vysokoškolská studia, uvedl server listu Star Tribune.

Rhonda s úsměvem dodala, že personál v kuchyni její hospody se k ní teď možná bude chovat příjemněji, jinak si ale myslí, že jejich život bude stejný.

„Stále musíte sekat trávu, dojít pro poštu a posadit děti do školního autobusu,“ řekla serveru ABC News.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám