Hlavní obsah

Šaolinský chrám hledá šéfa PR, má záplavu nabídek

Stovky žádostí o zaměstnání zaplavily proslulý čínský šaolinský chrám, který hledá někoho, kdo by mu doma i ve světě pomohl vybudovat značku prostřednictvím sociálních médií. Zájemci či zájemkyně nemusí být mniši, mistři bojových umění, vegetariáni, a dokonce ani buddhisté.

Foto: China Stringer Network, Reuters

Představený kláštera Šaolin Š' Jung-sin při setkání s bývalým japonským premiérem

Článek

Na dvě otevírané pozice se zatím přihlásilo zhruba 300 lidí, mezi nimiž jsou i manažeři nebo čerství absolventi předních světových univerzit, napsala v pátek podle agentury AP čínská státní média.

Šaolinský chrám, který je kolébkou zen-buddhismu, jedné z odnoží buddhismu, proslavili mniši praktikující formu kung-fu, čínského bojového umění, jehož je chrám spirituálním domovem.

Z mnichů a jejich dovedností se časem stal lukrativní byznys a někteří viní představeného kláštera Š' Jung-sina z nadměrné komercializace. Š' ale tvrdí, že pouze hájí pověst 1500 let starého chrámu a prosazuje jeho hodnoty.

Starobylý klášter objevil internet

Chrám nyní hledá mediálního ředitele a šéfredaktora, kteří by mu pomohli šířit poznatky o umění kung-fu. Na starosti budou mít vybudování sociální platformy a šíření poselství na službě WeChat, což je čínská platforma pro zasílání zpráv, napsala státní tisková agentura Nová Čína. O místo se prý uchází i někteří její pracovníci.

Podle některých hlasů ale práce v klášteře v horách provincie Che-nan nemusí být tak ideální, jak se možná některým zdá. List South Metropolitan třeba upozornil, že základem každodenních činností je odříkání a vzdání se rušného městského života.

"Jestliže pracujete pro šaolinský chrám, musíte si umět poradit s osamělostí," citoval list nejmenovaného člověka, který v prý v chrámu pracuje už mnoho let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám