Hlavní obsah

Brazilec se narodil s vyvrácenou hlavou, obtíže ale překonal

Novinky, vps

Claudio Vieira de Oliveira z Brazílie má zkroucené všechny čtyři končetiny a hlavu vyvrácenou dozadu tak, že se na svět dívá obráceně. Když se narodil, jeho matce říkali, ať ho nechá zemřít. Ona tak ale neučinila. Dnes je mu 37 let, vystudoval vysokou školu, živí se jako účetní a je také motivačním řečníkem.

BEZ KOMENTÁŘE: Claudio Vieira de Oliveira

 
Článek

Claudio trpí syndromem mnohočetných kloubních kontraktur, tj. artrogrypózou. Jeho končetiny jsou tak pokroucené, že ruce prakticky nemůže používat. Chodit se musel naučit po kolenou, invalidní vozík totiž nemůže kvůli deformaci svého těla použít.

Odmalička to měl extrémně těžké, se svým vážným postižením se však díky usilovné vůli a tvrdé práci naučil žít a považuje se za normálního.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Už od dětství jsem pořád něco dělal, nelíbí se mi totiž být závislý na ostatních lidech. Naučil jsem se sám zapnout televizi, zvednout telefon a používat počítač a internet,“ svěřil se Claudio pro televizi TLC v rámci pořadu Body Bizzare, v němž se také objeví.

Snaha se mu vyplatila. Vystudoval vysokou školu a pracuje jako účetní. Na univerzitě, jíž je absolventem, vystupuje s motivačními projevy.

„Byl jsem schopen přizpůsobit své tělo okolnímu světu. Teď se necítím být odlišným. Jsem normální člověk,“ dodal Claudio.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám