Hlavní obsah

Zunovým se narodila Adélka

Právo, Novinky, jp, rov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Adélka, tak to je nový člen novinářské rodiny Zunových. Redaktorce deníku Právo Andree Zunové a moderátorovi Televizních novin na Nově Pavlovi se narodila v pondělí odpoledne. Jejich šestiletí synové Honza a Matěj se dočkali dlouho očekávané vlastní sestřičky. Jednu již totiž mají. Zuna má z prvního manželství dvanáctiletou Annu.

Článek

Adélka měří 51 centimetrů a váží 3,4 kila. Pavel Zuna právě kvůli rodině před časem oznámil, že na čas opouští pozici programového náměstka. Minulou neděli navíc skončila první série soutěže Česko hledá SuperStar, kterou měl na starosti. Moderátorem Televizních novin však zůstává.

"Uvažoval jsem o tom dlouho a přemýšlel, co u nás v červnu nastane. Miminko, do toho školáci... Nemohu už při každodenních starostech o chod rodiny nechat manželku samotnou v této pro ni náročné době a trávit šestnáct hodin denně v práci. Děti bych viděl jenom v noci spící," řekl před časem Právu nejoblíbenější muž televize Nova.

Jak se zrodila novinářská rodina

S manželkou Andreou se poznali, když byli oba novináři s bývalým prezidentem Václavem Havlem v Jižní Americe, ona za Právo, on tehdy za ČT 1. "Vlastně bych mohla našemu šéfredaktorovi poděkovat, že mě na tuto cestu poslal. Jinak bych Pavla takhle určitě nepoznala," říká Andrea. Pavla znala jen z obrazovky, on ji neznal vůbec. Jen mu lidé z televize říkali, že z Práva tam jede jedna moc hezká holka. Poprvé si padli do oka v Rio Negro.

"Byli jsme si na přítoku Amazonky zaplavat. Pak jsme zůstali sedět na molu déle než ostatní a povídali jsme si. Asi tam jiskřička přeskočila. Pak to bylo celých čtrnáct dnů, až do konce cesty, velmi platonické, i když si to ostatní nemysleli," prozrazuje Andrea. "V Praze mi Pavel řekl, že si mám rozmyslet, jestli to s ním myslím vážně, že se podle toho zařídí."

Trochu mu to zamotalo hlavu. "Hlavní je, že moje dcera Anička z prvního manželství to snáší v pohodě, má Andreu moc ráda. Bylo to pro mne při té změně to nejdůležitější, protože v šesti letech už z toho měla rozum. Jsem rád, že jsme vše takhle zvládli a že si na novou situaci pozvolna přivykla. Ví, že u nás má druhý domov."

Reklama

Související témata:

Související články

Pavel Zuna zná pomíjivost věcí

Šestatřicetiletý Pavel Zuna moderuje s Pavlou Charvátovou Televizní noviny na Nově a současně vykonává na téže stanici funkci náměstka pro program....

Výběr článků

Načítám