Hlavní obsah

Indce, která cestou do porodnice přeplavala řeku, se narodil syn

Indce, která na začátku srpna v devátém měsíci těhotenství přeplavala téměř kilometr širokou rozvodněnou řeku, aby mohla porodit v nemocnici, se o víkendu narodil syn. Jak informoval zpravodajský server BBC News, její heroický čin se rozhodně vyplatil - dítě bylo nutné přivést na svět císařským řezem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Při překonávání řeky jí pomáhal otec, bratr a několik bratranců, a také vysušené dýně, které ji nadlehčovaly. Nakonec se dostala bezpečně ze své vesnice na ostrově ležícím uprostřed řeky Krišna v indickém státě Karnátaka do nejbližší nemocnice ve vesnici Kekkera. Odtud ji převezli do soukromé nemocnice, kde v noci na neděli lékaři provedli císařský řez. Narodil se čtyřkilový chlapec; právě kvůli jeho velikosti nemohla dvaadvacetiletá matka porodit přirozenou cestou.

Po přeplavání řeky novinářům řekla, že byla vyděšená, ale chtěla, aby se její dítě narodilo v bezpečí nemocnice. Ve vesnici není žádné zdravotní středisko a ona nechtěla rodit doma. Jedinou cestou z vesnice na pevninu je prám, který ale nejezdí, když je voda příliš rozbouřená. V té době řeku Krišna rozvodnily pravidelné monzunové deště. Podle místních obyvatel by se do ní v tomto stavu neodvážili ani zkušení plavci.

Náklady jí nemocnice odpustila

"Jsem hrozně šťastná, že se dítě narodilo v nemocnici. Rozřízli mi břicho a vyndali ho ven," řekla.

"Rodina doufala, že bude možný normální porod a my jsme také nějakou dobu čekali, než jsme se rozhodli pro císařský řez. Kdyby dítě nebylo tak těžké, nejspíš by nebyl nutný," řekl lékař Vanamala Vidžajkumár Hesrur.

Rodička měla obavy, že si nebude moci péči v soukromé nemocnici dovolit, protože její rodina je velmi chudá. Ale nemocnice se rozhodla jí všechny náklady odpustit. "Rozhodli jsme se poskytnout jí péči zdarma. Podceňujeme sílu venkovských žen. Jsem opravdu rád, že jsem mohl poznat tak statečnou ženu," dodal doktor Hesrur.

Reklama

Výběr článků

Načítám