Hlavní obsah

Kuchaře smrtelně uštkl had dvacet minut poté, co mu usekl hlavu

Novinky, vps

Kuchař z čínského města Fo-šan zemřel poté, co ho uštkla kobra, z jejíhož masa připravoval jídlo. Stalo se tak 20 minut poté, co hada připravil o hlavu. V době, kdy do restaurace dorazila pomoc, už byl muž po smrti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kuchař jménem Fan Pcheng připravoval hadí polévku, která je v Číně vyhlášenou delikatesou. Když se chystal vyhodit do koše hlavu kobry, plaz ho uštkl. Hadi si totiž můžou zachovat kousací reflex až hodinu po své smrti.

Jed účinkoval rychle a Pcheng se jeho vlivem udusil. Jednalo se o kobru siamskou. Policie označila incident za nešťastnou náhodu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Had dokáže uštknout i poté, co mu byla useknuta hlava

„Seděli jsme v restauraci, když vtom nastal rozruch. Z kuchyně se ozývaly výkřiky. Nevěděli jsme, co se děje. Lidé volali, jestli není v restauraci doktor, ale bohužel v okamžiku, kdy přijeli zdravotníci, už byl muž po smrti,“ citoval server MailOnline jednoho z hostů, který byl v době neštěstí přítomen v podniku.

K podobnému případu došlo v lednu Austrálii, kde jednoho muže uštkla pakobra červenobřichá 45 minut poté, co ji rozsekl na dva kusy. Její jed ale nebyl tak silný a navíc se mu dostalo rychlé pomoci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám