Hlavní obsah

Stovky lidí viděly jasné UFO nad Houstonem

Novinky, vps

Nad texaským Houstonem se minulý týden objevilo jasně viditelné UFO, které se během bouřky vznášelo mezi mraky. Podle serveru New York Post jeho pozorování hlásily stovky lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič natočil UFO

 
Článek

Fotografie a videa objektu, který lze i bez větší dávky představivosti vydávat za vesmírné plavidlo, kolovaly čile po sociálních sítích a mezi nadšenci do záhad vyvolaly bouřlivé spekulace, o co se vlastně jednalo. Zatím se to však nepodařilo rozluštit.

UFO mezi jinými natočil i houstonský muzikant Andrew Peňa, který se původně jen snažil zachytit bouřku.

„Ta světla, která jsem viděl na vlastní oči, létala v polokruzích tam a zpět. Bylo to šílené,“ popsal Peňa video.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

„Vtip u UFO je podle mě hlavně v tom zjišťování, o co se vlastně jednalo. Je lehké říct, že to byli mimozemšťané. Pokud to byl skutečný objekt, a tohle vypadá, že opravdu byl, tak čím víc lidí to vidělo z různých úhlů, tím lépe to můžeme vysvětlit,“ uvedla pro stanici KPRC Carolyn Sumnersová, viceprezidentka astronomického oddělení v houstonském Muzeu přírodních věd.

Reklama

Související témata:

Související články

Nad Černobylem se vznášelo UFO

Ufologové mají zase žně. Na začátku března se objevilo video, které všechny ohromilo. Nahrávka zachycuje neznámý objekt, jak se poklidně vznáší na nebi poblíž...

Výběr článků

Načítám