Hlavní obsah

Potápěč stál v cestě žralokovi obrovskému. Neměl šanci

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žralok obrovský sice i přes svou velikost není člověku nebezpečný, ale srážka s ním může bolet. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil kameraman Chris Coates, který se s jedním exemplářem této paryby srazil minulý týden.

BEZ KOMENTÁŘE: Do potápěče narazil žralok

 
Článek

Coates, který je zkušeným kameramanem a potápěčem, věnoval pozornost svým kolegům. Vůbec tak netušil, že zprava se na něj řítí nebezpečí.

Žraloka obrovského si poté, co ho varoval jiný potápěč, všiml až na poslední chvíli. Srážce už nestihl zabránit, alespoň ji však trochu zmírnil. I přesto ho ale žralok trefil do spodní části těla a ploutví pak ještě do hlavy. Coatesovi se nic nestalo, z nečekané srážky se jen chvíli vzpamatovával.

Žralok obrovský, někdy označovaný také jako velrybí, je největším žijícím žralokem. Běžně dorůstá délky osmi metrů. Živí se planktonem a malými rybkami. Je okamžitě rozpoznatelný díky charakteristickému zbarvení a také tlamě, jež může mít napříč i dva metry.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám