Hlavní obsah

Souboj predátorů: Obrovský krokodýl se pustil do žraloka

Mimořádné divadlo mohli pozorovat turisté v severní Austrálii. Odehrál se před nimi souboj obrovského slanovodního krokodýla se žralokem bělavým. Vítězem se podle všeho stal krokodýl, napsala agentura AFP.

BEZ KOMENTÁŘE: Mohutný krokodýl v souboji se žralokem

 
Článek

Hlavním protagonistou souboje se stal 5,5 metru dlouhý krokodýl, jemuž je podle místních obyvatel zhruba 80 let a říkají mu Brutus. Tento krokodýlí kmet je snadno k poznání podle chybějící přední nohy, kterou mu podle některých ukousl právě žralok, podle jiných pak další velký krokodýl.

Andrew Paice byl s partnerkou a sedmiletou dcerou na lodní výpravě na řece Adelaide, když společně s průvodcem zahlédli ve vodě něco nezvyklého. Objevila se tam ploutev, ale namísto běžnějšího druhu ryby se z ní vyklubal žralok. A pak už se před jejich očima odehrál souboj, který by nezahanbil ani filmy Čelisti či Aligátor.

BEZ KOMENTÁŘE: Krokodýl Brutus na archivních záběrech

„Bylo nás tam asi třicet, včetně průvodce. Ani on předtím něco takového neviděl, a to už tady dělá asi 30 let,“ řekl Paice.

Boj skončil ve chvíli, kdy se krokodýlovi podařilo se žralokem v čelistech vylézt na břeh. Žralok v té době ještě žil, uvedl Paice, proto není možné s jistotou říct, že skutečně posloužil jako oběd krokodýla.

„Možná mu přece jen unikl. Možná ho sežral - to nevíme, protože to jsme už neviděli,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám