Hlavní obsah

Těhotná žena přeplavala rozvodněnou řeku, aby mohla rodit v nemocnici

Neuvěřitelný výkon podala indická žena, která v devátém měsíci těhotenství přeplavala téměř kilometr širokou rozvodněnou řeku, aby mohla porodit v nemocnici. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Žena přeplavala řeku Krišna, jeden z nejvýznamnějších toků v jižní Indii.

Článek

Při překonávání řeky jí pomáhali její otec, bratr a několik bratranců, a také vysušené dýně, které ji nadlehčovaly. Nakonec se dostala bezpečně ze své vesnice na ostrově ležícím uprostřed řeky Krišna v indickém státě Karnátaka do nejbližší nemocnice ve vesnici Kekkera.

Novinářům řekla, že byla z plavání přes řeku vyděšená, ale chtěla, aby se její dítě narodilo v bezpečí nemocnice. Ve vesnici není žádné zdravotní středisko a ona nechtěla rodit doma.

Jedinou cestou z vesnice na pevninu je prám, který ale nejezdí, když je voda příliš rozbouřená. A v posledních týdnech řeku Krišna rozvodnily pravidelné monzunové deště. Podle místních obyvatel by se do ní v tomto stavu neodvážili ani zkušení plavci.

Lékaři, kteří ji vyšetřili v nemocnici v Kekkeře, potvrdili, že odvážnou plavbu přestála bez úhony, a v pořádku je také její dítě, které by se mělo narodit za 20 až 25 dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám